Bercel látnivalói

Bercel Kastély

Cím Bercel Kenderváros u. 9. 47.877546 N, 19.402270 E
Kapcsolat Telefon: 20/513-5080
A Bercel Kastély Budapesttol 65 km-re, a Cserhát lábánál, gyönyöru erdos-dombos, nyugodt és csendes környezetben található. A családias és otthonos hangulatú, ugyanakkor elegáns kastélyhotel zártköru, kifejezetten csoportok számára tart nyitva, 10 szoba foglalása felett kizárólagos használatot biztosít vendégeinek. A százhúsz esztendos, gyönyöruen felújított kastély ma foleg tréninghelyszínként üzemel, de kisebb létszámú (15-35 fos) rendezvények, sajtótájékoztatók, vadászatok és baráti társaságok számára is ideális helyszín.

A kastély a Kállay család tulajdonában volt a századfordulón. Kállay Béni, az Osztrák-Magyar Monarchia pénzügyminisztere, majd Bosznia-Hercegovina kormányzója volt. Akkoriban a falut "Rózsás Bercelnek" nevezték, mivel ezernyi rózsa díszítette a kerteket és a kastély homlokzatán is futórózsák futottak keresztül-kasul. A "rózsás" hagyományokat máig megorizve ezernyi virágzó növény díszíti a kastély körüli, harmincezer négyzetméteres parkot.

A Kállay család egykori kastélyában a helyi önkormányzat évtizedeken keresztül általános iskolát muködtetett, majd 10 éve, egy -francia és magyar magánszemélyekbol álló- társaság álmodta meg a zártköru tréninghelyszín gondolatát, mely máig töretlen sikerrel muködik.
Bercel Kastély, Bercel Bercel Kastély, Bercel Bercel Kastély, Bercel