Békéscsaba látnivalói

Pósteleki parkerdő

Cím Békéscsaba Gerla 46.688226 N, 21.197454 E
Kapcsolat Telefon: 70/633-0815
A parkerdő, a múltat idéző, páratlan szépségű és teljes nyugalmat árasztó környezeti adottságaival várja kedves látogatóit.

Póstelek rangját a múlt század elején épült Weinckheim kastély és az uradalom adta, az itt élők lélekszáma legalábbis megközelítette az ezer főt.
Leszűkült 14,6 ha - os parkmaradványa 1989 – től természetvédelmi terület. Különleges fafajai között megtalálhatjuk többek között a megye legnagyobb vasfáját, vörös levelű bükköt vagy a mocsári tölgyeket és a hatalmas kocsányos tölgy egyedeket.

A régi sétány rekonstruálása mellett, a romos kastély környékének megtisztításával, tűzrakó helyek, padok kihelyezésével, továbbá az erdő bejáratánál egy hangulatos, erdei büfé létesítésével biztosítjuk a kirándulók, túrázók kényelmét. Lehetőség van 3 különböző túraútvonal, megtételére, továbbá a jövőbeni tervek között szerepel egy 1 km – es és egy 2 km – es futópálya kialakítása, mely lehetőséget fog teremteni, mindazoknak, akik testmozgásukat a természetben szeretnék megvalósítani.
Pósteleki parkerdő, Békéscsaba Pósteleki parkerdő, Békéscsaba Pósteleki parkerdő, Békéscsaba Pósteleki parkerdő, Békéscsaba