Békéscsaba látnivalói

Körösök Völgye Látogatóközpont

Cím Békéscsaba Széchenyi liget 46.685632 N, 21.101860 E
Az egykori sörkert romjaiból újjáéledő épület jelenleg látogatóközpontként funkcionál, ahol számos családi esemény, rendezvény, konferencia és kiállítás otthonra lel.

A belvárostól 5 percre található Körösök Völgye Látogatóközpontban minden látogató – többek között – turisztikai információkról, túraajánlatokról érdeklődhet, kölcsönözhető eszközöket és zöld foglalkozásokat vehet igénybe.

A nyári időszakban gyerekzsivajtól hangos az épület, mivel a Látogatóközpont minden évben gyermektáboroknak ad otthont, ahol kicsik és nagyobbak kézműves és természetbúvár programokon vehetnek részt. A Körösök Völgye Látogatóközpont a Széchenyi ligetben, festői környezetben várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Körösök Völgye Látogatóközpont emeletén 2008. július 10-től tekinthető meg Réthy Zsigmond békéscsabai múzeológus, ornitológus emlékkiállítása. Tematikus tárolókban személyes tárgyakon, tudományos munkákon, levelezéseken, tábori fényképeken keresztül mutatjuk be a gyakorló madarász hétköznapjait és munkásságát. A Réthy Zsigmond Terem a Réthy Zsigmond Természettudományi Alapítvány megrendezésében lezajlott emlékülés keretében került átadásra.
A terem látogatása ingyenes!

“Földön, Vízen, Levegőben” Kiállítóterem
2017 tavasza óta tekinthető meg a Látogatóközpont földszintjén a “Földön, Vízen, Levegőben” Kiállítóterem. A kiállítás játékos, interaktív módon mutatja be a Körösök völgye növény és állatvilágát. Gyerekeknek és felnőtteknek szóló foglalkoztató füzet segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók a vidék madaraival, gombáiva, őshonos fáival, és még sok más érdekességgel. Az érdeklődők mikroszóp alatt vizsgálhatják az apróbb élőlényeket, a ligetben fellelhető rovarokat. A kiállítóterem alkalmas csoportok fogadására, de önnállóan is megtekinthető a Körösök Völgye Látogatóközpont nyitvatartási ideje alatt.

A Széchenyi liget szívében, az egykori szabadtéri színpad helyén, a körösök Völgye Látogatóközpont mellett európai normáknak megfelelő játszótér került kialakításra.
Körösök Völgye Látogatóközpont, Békéscsaba Körösök Völgye Látogatóközpont, Békéscsaba Körösök Völgye Látogatóközpont, Békéscsaba Körösök Völgye Látogatóközpont, Békéscsaba