Békés látnivalói

Diós tanya

Cím Békés IX. kerület tanya 303/40 46.787192 N, 21.105685 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat Telefon: 30/218-3113 Web: www.diostanya.hu
A Diós tanya Békés város külterületén található, a szélső háztól mintegy kettőszáz méterre saját, szilárd bekötő úttal megközelíthető. A városi fejlett infrastrukturával rendelkezünk. Szabad internethasználatot biztosított vendégeinknek a szobákban is.

Gazdaságunk a Kettős-Körös természetes medrétôl 4 km-re található gazdag állat- és madárvilággal.

A gazdaság kialakítását céltudatosan végeztük és a kis szántóföldi területből kialakítottunk egy korszerű ökogazdaságot, egy szép nagy gyümölcsössel, napelemes aszalóval, állattartó és gazdasági épületekkel, saját termék feldolgozó kisüzemmel, ökoturizmus szálláshellyel. A kecsketenyésztés és a sajtgyártás befejezését követően a gyümölcstermesztésre, a termékeink feldolgozására és a falusi vendéglátásra helyeztük a fő hangsúlyt, különös tekintettel a falusi vendégasztal szolgáltatásra. Új termékeink a hidegensajtolt olajok. A lekvárokat hagyományosan rézüstben főzzük.

Ha csendre, nyugalomra vágyik, legyen vendégünk Békésen, a Diós tanyán! Újonnan kialakított bio-gazdaságban, kényelmes apartmanunkban és két szobás vendégházunkban várjuk Önöket. Tanyánk nyaranta gyermek kacagástól hangos. Unokáink mellett különösen örülünk a kisgyermekes családoknak, mert a gyerekek nagy élvezettel fedezik fel a tanyasi élet szépségeit. Mindketten szeretünk kirándulni, így szívesen látjuk a motorosokat, bicikliseket is. A madarászok is örömmel szállnak meg nálunk, hisz a környék madárvilága igen gazdag.

Sokoldalú kirándulási lehetőség várja önt a Körösök völgyében. Pihenhet a gyulai gyógyfürdőtől 19 km-re, a biharihegyektôl 60 km-re, csendes, nyugodt, egészséges környezetben. Különbejáratú, jól felszerelt, összkomfortos apartmanban, illetve külön két szobás vendégházban tudjuk elszállásolni vendégeinket. (WI-FI, Sat-Tv, hűtő, saját fürdôszoba, főzőhely) Biztonságos parkolási helyet biztosítunk gépkocsijának, motorjának, kerékpárjának.

Városunk szépen fejlődik és nagyon vendégszerető. Üzemel az új uszodánk, nagyon szép az új kikötőnk. A tájházunkban megismerkedhet múltunk történetével és tárgyaival. Három szép templomunk van: katolikus, református és görögkeleti, melyek látogathatók. A Körös-Maros Nemzeti Park látványosságai karnyújtásnyira találhatóak. A horgászok válogathatnak akár a Körösben, akár a környék horgásztavaiban, holtágaiban. A gyógyulni vágyók az ország legjobb gyógyfürdőiben lubickolhatnak. Minden út hozzánk vezet, még a kerékpárút is, akár Mezőberény, akár Békéscsaba felől érkezik. Az új kerékpárúton haladva érheti el tanyánkat, ahol a kerékpárosoknak alapszintű javítókészlet áll rendelkezésére.
Bekes-Diostanya-1.webp Bekes-Diostanya-2.webp Bekes-Diostanya-3.webp