Bátonyterenye látnivalói

Maconkai víztározó

Cím Bátonyterenye Ózdi út 47.994100 N, 19.847130 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
Minden évszakban csend, nyugalom és gyönyörű természeti környezet fogadja a maconkai víztározóhoz érkezőket. A közelmúltban csaknem egymilliárd forintot fordítottak környezet rehabilitációjára, a tórendszer bővítésére és az infrastruktúra fejlesztésére. A szigetekkel és félszigetekkel tarkított emelt szintű, előtározóval, külön horgásztatható tórészletekkel és két versenypályával is rendelkező természeti élőhelyet nonprofit alapon működtetik.

A bevételeket 100%-ban a folyamatos halasításra és a víztározó fejlesztésére és fenntartására fordítják. A gyönyörű turisztikai központ 5 kilométeres partszakasza kíválóan alkalmas horgászati és egyéb szabadidős célokra is.

Maconkán évente 18-20 nagyversenyt tartanak, köztük az európa kupát, országos bajnokságokat és nemzetközi versenyeket is. Akiket ez a sport hidegen hagy azok is eltölthetnek pár kellemes órát a tavaknál, csónakázhatnak, piknikezhetnek, nagyokat sétállhatnak.

A víztározó emellett tavasztól őszig gyakran helyszíne szabadtéri rendezvényeknek. Maconka a rekordbejelentések száma alapján 10. éve az ország legeredményesebb horgászvize.
Maconkai víztározó, Bátonyterenye