Barcs látnivalói

Barcsi Gyógyfürdő

Cím Barcs Május 1. u. 2. 45.959224 N, 17.452439 E
Kapcsolat Telefon: 82/565-500 Web: www.facebook.com Email küldése
Barcs, Somogyország déli részén, a legtisztább vizű nagy folyónk, a Dráva partján helyezkedik el. A város tradicionális központjában, 2006-ban felépült gyógyfürdő, a térség egyik legújabb fürdője.

A korszerű létesítményben, szép környezetben pihenhetnek, gyógyulhatnak vendégeink. A fürdőben négy szabadtéri medence található; gyermek, úszó, termál és élménymedence, a fedett részén pedig tanmedence, úszómedence, jakuzzi és négy gyógyvízzel töltött medence várja a vendégeket. További wellness szolgáltatások: finn szauna, infraszauna, hidegkamra, Kneipp taposó, gőzkamra és masszázs.

Az 1317 méter mélyről feltörő, 55 fokos hőmérsékletű nátrium- hidrogén-karbonátos jellegű víz gyógyító ereje a vizsgálatok, és tapasztalatok alapján bizonyosodott be. A "Barcsi Gyógyvíz" speciális gyógyhatását magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalma biztosítja. A gyógyvíz a következő betegségek kezelésére különösen alkalmas: mozgásszervi megbetegedésekre, baleset utáni rehabilitációs kezelésre, valamint élénkíti, illetve erősíti az immunrendszert, idült gyulladásoknál gyulladáscsökkentő hatása van és különösen hatékony módon enyhíti a térdízületi kopások okozta fájdalmakat és a lumbágó tüneteit. A fürdő gyógyászati részlegében reumatológiai szakrendelés működik. A fürdő akadálymentesített.
Barcsi Gyógyfürdő, Barcs Barcsi Gyógyfürdő, Barcs Barcsi Gyógyfürdő, Barcs