Bánk látnivalói

Tengerszem Panzió

Cím Bánk Petőfi u. 25. 47.926462 N, 19.173238 E
Útvonaltervezés
Kapcsolat Telefon: 35/342-159 Web: www.tengerszempanzio.hu
Bánk kis településként húzódik meg a Cserhát és a Börzsöny hegységek lábánál. Az 1820-as írásos feljegyzés szerint: Van itt a falu mellett egy álmélkodásra méltó tó, melyet a köznép Tenger Szemének nevez. Az akkori köznép szerint a tónak a tengerrel van összeköttetése a föld alatt, mivel a tó mélységét sosem sikerül megmérni, és a tó esőzéskor sem árad meg, ellenben nagy szárazság idején sem szárad ki. A tó jelenlegi adatai: átlagos mélység: 3,94 m; legmélyebb pontja: 8,5 m; a tó felülete: 7 ha 8730 m².

A 800 négyzetméter alapterületű panzió 1990-ben épült, majd 2004-ben felújításra került ami egy bővítéssel is járt. Az alsó szinten került kialakításra az étterem és a társalgó, a terasz, a zárt kert, a felső szinten pedig a 12 szoba.

Az épület mögötti zárt udvaron biztosítjuk szállóvendégeink részére az ingyenes parkolást. Szintén hátul találhatók a pihenésre szolgáló kertibútorok.
A panzió a falu központjában lévő, csodálatos (tengerszem) tótól 300 méterre található.

Az étterem családi rendezvények, céges események lebonyolítására egyaránt alkalmas. Részei: a belső étterem, a télikert, a külső terasz és a különterem.

Nálunk a magyar konyha jellegzetes ízein túl, a hagyományos szlovák és az erdélyi ételeket is megkóstolhatja. A nemzetiségi ételek elkészítését, a megfelelő szaktudással rendelkező szakács csapat alkotja. Céltudatosan, ismerve a táj ízeit, a nemzetközi konyha ételeit az onnan származó szakácsok készítik. Ezzel is biztosítva az ízek valódiságát.
Bank_Tengerszempanzio_1.webp Bank_Tengerszempanzio_2.webp Bank_Tengerszempanzio_3.webp