Bánk látnivalói

Bánki-tó

Cím Bánk Tóparti stny. 47.922452 N, 19.177224 E
Kapcsolat Web: www.ilovedunakanyar.hu
A tó környéke a csodás fekvésének köszönhetően remek üdülőhely. A közel hét és fél hektáros vízfelületű Bánki-tó népszerű úti cél a fürdőzni vágyók és a horgászok számára egyaránt. A strand mellett Bánkra nagy tömegeket vonz a Bánkitó Fesztivál, és a Louis Armstrong Jazzfesztivál is, amely minden korosztály számára remek időtöltés.

A Bánki-tó víztisztasága kiváló. A tó ugyan gyorsan mélyül (néhol eléri a 6-7 méteres mélységet is), de kárpótol bennünket, hogy a vízben a talaj homokos, a parton pedig füves és homokos. A partszakasz hossza 90 méter, és bár sok árnyékos részt találunk, nyáron a legjobb helyek hamar elfogynak, így érdemes strandsátorral, napernyővel, és szalmakalappal készülni.

Az átlagosan 4 méter mély tavat egy sétaút veszi körül, amelyen körbejárhatjuk a néhol erdővel szegélyezett vízpartot. A természetes vízben a legkisebb gyerekek is szívesen fürdenek, számukra azonban karúszóval, úszógumival, matraccal célszerű készülni, illetve a labdának is érdemes helyet szorítani a táskában.

Strandolni kizárólag a fürdőzők számára kijelölt részen szabad, így a horgászok is örömüket lelik a vízben, és a benne úszkáló halakban.

A tónál öltöző és számos öltözőszekrény áll a rendelkezésünkre, a gyerekek pedig biztosan szeretni fogják a strand területén található játszóteret.

A Bánki-tó büféjében olyan tipikus strandos finomságokat vásárolhatunk, mint a hot-dog, a hamburger, a lángos, illetve a jégkrémek, és üdítők. Az aktív kikapcsolódást kedvelők számára csónakbérlésre és vízibicikli kölcsönzésre is van lehetőség.
Bánki-tó, Bánk