Balatonszárszó látnivalói

Központi Strand

Cím Balatonszárszó Mikszáth Kálmán u. 2. 46.831801 N, 17.828511 E
Kapcsolat Telefon: 84/362-940
A központi strandon található egy sekély vizű, csodálatos természetes öböl, mely azért különleges, mert megmaradt olyan természetes, homokos partszakaszként, amely a Balaton déli partján lévő strandokon csak nagyon kevés helyen található. A meder lassan és fokozatosan mélyül, így kisgyermekek számára tökéletes fürdőhely.

Az önkormányzat 2010. év tavaszán az öbölben jelentős felújítási munkákat végzett. A mederből eltávolították az előző években beszórt éles kőzúzalékot, helyére lágy homokot terítettek. A partra, a kifutó hullámtérre szintén selymes balatoni homok került, melyben kedvükre „építkezhetnek” a kisgyermekek. A fák gyökereit a kimosás elleni védelem érdekében fenyőcölöpökkel vették körül. 2016 -tól fizetős strandként működik.

A strand 2018-ban elnyerte a sárga hullámos kék zászló – a hivatalos megnevezés szerint “Kék Hullám Zászló” – négycsillagos fokozatát a Balatoni Szövetségtől. 2010-ben a vendégek szavazatai alapján a balatontipp.hu oldalon a Balaton 2. legjobb strandja elismerést kaptuk.
Központi Strand, Balatonszárszó