Balatongyörök látnivalói

Györöki Ifitábor

Cím Balatongyörök Szépkilátó 46.770020 N, 17.363847 E
Útvonaltervezés
térkép
A Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítványt a Zalai Megyei Közgyűlés (jogelődje a Zala Megyei Tanács) 1990-ben alapította. Az Alapító Okiratban feladatul jelölte meg: hátrányos helyzetű és tehetséges gyermekek, fiatalok, közösségek támogatását, a nyári táborozás feltételeinek megteremtését, lebonyolítását, a rászoruló zalai gyermekek anyagi támogatásával.
Közalapítványunk legfőbb tevékenységi területe a zalai gyermekek kedvezményes üdülésének, üdültetésének a megszervezése és lebonyolítása.

A Közalapítvány tulajdonában lévő Györöki Ifitáborban több, mint 250 fő gyermek, fiatal üdülhet naponta, a szezonban (május 01 - szeptember 30). Közalapítványunk legfőbb tevékenységi területe a zalai gyermekek kedvezményes üdülésének, üdültetésének a megszervezése és lebonyolítása, Balaton - parti tábor üzemeltetésének biztosítása, folyamatos és zavartalan működésének bonyolítása.

Évenként sikerül biztosítani a táborban a széles programkínálatot. Kézműves foglalkozások, zenés esték, kerékpártúrák, különféle sportolási lehetőségek, WIFI használata áll az üdülő gyermekek, fiatalok rendelkezésére. Az elmúlt esztendőkben is szerveztünk erdei iskolai rendezvénysorozatot, főiskolai, illetve egyetemi gólyatábort, tánctábort.

A tárgyi feltételek biztosításán túl szervezzük az üdültetés előkészítés egyéb teendőit. Így a szálláshelyek feltöltését, szaktáborok helybiztosítását, programszervezők és egyéb szolgáltatói szerződések megkötését. A kedvezményes gyermeküdültetés anyagi fedezetét úgy tudjuk biztosítani, hogy kapacitásunk egy részét kereskedelmi áron kül- és belföldi csoportok részére értékesítjük. A nyári táborozást programokkal bővítjük. A szezon előtt csoportok 1 - 3 napos kirándulásának szálláshelye Balaton - parti táborunk.

Minden évben támogatjuk a Zala Megyei és a Városi Könyvtár versmondó versenyeit.

Évenként 3 éjszaka, 4 napos teljes ingyenességgel vehetnek részt táborunkban 40 fővel a zala megyei halmozottan hátrányos gyerekek.

Évenként kiírjuk a Zala Gyermekekért Egyéni és Közösségi pályázatot, melyben jutalomban részesítjük a zalai gyermekekért kiemelkedő munkát végzett egyéneket és csoportokat.

A Közalapítvány vezetői és dolgozói a zalai gyermekek érdekeit szem előtt tartva végzik felelősségteljes munkájukat. Igyekeznek a Közalapítvány lehetőségeit, pénzeszközeit gyarapítani úgy, hogy minél szélesebb körben tudják a gyermekek igényeit kiszolgálni.
Balatongyorok_Gyoroki_Ifitabor_1.webp Balatongyorok_Gyoroki_Ifitabor_2.webp Balatongyorok_Gyoroki_Ifitabor_3.webp