Balatonföldvár látnivalói

Parkerdő

Cím Balatonföldvár Mikes Kelemen utca 46.841161 N, 17.867754 E
A Balaton déli partján, Balatonföldvár határában található a Panoráma autóspihenővel szervesen összekapcsolt 27 hekáron elterülő parkerdő. Az 1974-ben kiépített, 2014-ben teljesen felújított parkerdő mind a négy évszakban igen kedvelt kirándulóhely és autóspihenő a Balaton partra érkező turistáknak.

Könnyen megközelíthető a gépjárművel és kerékpárral nem rendelkező turisták számára is. A közúttól a parkerdő kiépített parkolójáig aszfaltozott gépkocsiút vezet, ahol az odaérkezők az autóikat biztonságban letehetik, s kezdhetik a gyalogtúrát. A Lucs-tetőről gyönyörű kilátás nyílik Tihanyra és az öbölre, továbbá Külső-Somogy erdős dombvidékére.

A kiépített tanösvény, panorámaút mentén információs táblák kalauzolják a turistákat egészen a kereki vár romjaiig.

A pihenést asztal-pad garnitúrák, tűzrakó-helyek, védőházak teszik még komfortosabbá. A parkerdő fontos szerepet tölt be Balatonföldvár turisztikai célpontjai között, hiszen nem csak a nyári főszezonban, de egész évben látogatható. A mintegy 2 km hosszú elsősorban gyalogosan járható sétaút a hozzá kapcsolódó infrastruktúrával együtt családi, iskolai kirándulásokhoz, nyugodt beszélgetésekhez, magányos elmélkedésekhez, a házi kedvencek és a gazdik megmozgatásához, a természet megfigyelésére ideális helyszín.

Díjmentesen látogatható, de minden esetben tájékozódjon előre a tűzgyújtási illetve az erdőlátogatási szabályokról, tilalmakról az erdészet elérhetőségein!
Parkerdő, Balatonföldvár Parkerdő, Balatonföldvár Parkerdő, Balatonföldvár