Balatonfőkajár látnivalói

Feind Borház

Cím Balatonfőkajár Kossuth 13. 47.018205 N, 18.210796 E
Kapcsolat Telefon: 88/585-961 Web: www.feind.hu Email küldése
1995-ben Feind Lajos alapította borászatunkat, amikor a Balaton partján 14 hektár szőlőt vásárolt. Innen indult a szőlőgazdálkodás és ezt vitte tovább a borászat irányába. 20 év alatt 130 hektárra bővítette szőlőterületeinket. A szőlőültetvények legnagyobb része Balatonfőkajáron az Öreg-hegyen található, ezen kívül Balatonvilágoson, Balatonaligán és Balatonfüreden is vannak területeink, tehát minden ültetvényünk a Balatonfüred-Csopaki borvidékhez tartozik.

2019. januárjában Feind Lajos a borászat vezetését fiára Feind Zoltánra, valamint Bacskai István ügyvezetőre bízta. Az új vezetők megítélése szerint a borászati üzem már rég kinőtte magát, ezért Balatonfőkajár határában egy 2 000 m2-es borászati üzemet álmodtak meg. Ez egy komplett beruházás volt, tehát a szőlőfeldolgozástól, a présekig, a palackozó üzemen át ma már minden egy helyen található.

Egész évben nyitva tartó vinotékánkban lehetőség van pincészetünk teljes szortimentjének megvásárlására, továbbá kiválóan alkalmas rendezvények, borkóstolók helyszínéül. Két összenyitható teremmel rendelkezünk, melyek 12 illetve 40 fő vendéglátására alkalmasak. Tavasztól őszig kerthelyiségünkben is várjuk kedves vendégeinket.
Feind Borház, Balatonfőkajár Feind Borház, Balatonfőkajár Feind Borház, Balatonfőkajár