Balatonboglár látnivalói

DUTRA múzeum

Cím Balatonboglár Harkály u. 1. 46.771357 N, 17.633631 E
Kapcsolat Telefon: 30/937-5844 Web: www.facebook.com Email küldése
DUTRA múzeum Balatonbogláron. A legtöbb gyönyörű DUTRA traktor Magyarországon, egy helyen!
Molnár Balázs 15 éves kora óta foglalkozik a Dutrákkal. A Dutra-szeretete onnnan indult, hogy ezek a traktorok magyarok és multifunkcionálisak. Eleinte utazásai közben találkozott a traktorokkal, úgy vásárolta őket, ma már ismeretség révén jut hozzájuk. A megvásárolt traktorok felújítása 8-9 hónapig tart, barátok segítenek neki, de nagyrészt egyedül végzi a felújítást. Az első DUTRA traktorát még munkája kapcsán vásárolta, ma is azzal dolgozik. 2 traktor dolgozik, a többi a gyűjteményét képezi. Más traktor nem érdekli, minden magyar műszaki régiség fontos számára. Tervei között szerepel egy lánctalpas traktor és dömper beszerzése.

A Dutrák története 1956-ban indult, nagy támaszt jelent a Dutra Klub vezetőinek, Nagy Vilmosnak és Fördős Lászlónak a segítsége.
Molnár Balázs rendszeresen szervez Dutra-találkozókat.

A traktorok Molnár Balázs otthonában kerültek kiállításra, látogatás egyeztetett időpontban lehetséges, szeretettel vár iskolás csoportokat, programokkal, bemutatókkal, hogy a mai fiatalok is tisztában legyenek a magyar műszaki élet emlékeivel.

Balázs Csepel teherautókkal túrákat is szervez a közelben lévő téglamúzeumba, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy érdekességgel szolgál.
DUTRA múzeum, Balatonboglár DUTRA múzeum, Balatonboglár DUTRA múzeum, Balatonboglár DUTRA múzeum, Balatonboglár