Balatonakarattya látnivalói

Balatoni bringakörút

Cím Balatonakarattya 47.016878 N, 18.165682 E
Kapcsolat Nincs megadva elérhetőség
231 km, 4 túranap
Balatonakarattya-Balatonalmádi-Alsóörs-Lovas-Csopak-Balatonfüred-Tihany-Balatonudvari-Zánka-Révfülöp-Badacsony-Balatongyörök-Szigliget-Keszthely (Hévíz)-(Fenékpuszta)-Balatonberény-Fonyód-Balatonboglár-Balatonlelle-Balatonföldvár-Siófok-Balatonvilágos-Balatonakarattya.

Magyarország tengerét körülkarikázni egy több napos könnyű túra keretében már sokak számára jelentett életre szóló élményt.
A legkedvezőbb erre talán egy késő tavaszi vagy egy kora őszi időszak, a hosszú hétvégék. Ezt az időszakot különösen diákcsoportok, kisgyermekes családok részére ajánljuk. Ilyenkor a még, vagy a már csendes, part menti utakon, vagy az egyre bővülő és kitáblázott balatoni kerékpárút-hálózaton, hol közvetlenül a parton (a déli oldal többnyire ilyen) egy-egy frissítő strandolást közbeiktatva, hol pedig egy kicsit magasabban (az északi parton, pl. Badacsony, Zánka környékén) haladhatunk, miközben a csodálatos panorámában gyönyörködhetünk.

A Balatonig eljuthatunk vonattal, a kerékpárunkkal együtt utazva.
A MÁV az előre jelentkező túracsoportokat különleges kedvezményekben részesíti.

A Balaton megkerülését sok más programmal kiegészíthetjük (úszás, szörfözés, vitorlázás, hegymászás, lovaglás, teniszezés vagy városnézés, kulturális rendezvények megtekintése, stb.).
Forrás: www.sulinet.hu
Balatoni bringakörút, Balatonakarattya