Balassagyarmat látnivalói

Nyírjesi tavak

Cím Balassagyarmat Tópart út 48.054587 N, 19.269191 E
Kapcsolat Telefon: 30/382-6329 Web: www.nyirjesihorgaszto.hu
Az egyesület 1980-ban alakult, azóta kezeli a korábban halastavakként működő víztározó rendszert. Taglétszámunk nagyjából 100-110 fő. A szép fekvésű, védett területen elterülő vizek alapvetően iszaposak, több helyen olyan homokos, sóderes részekkel, melyeket a süllők előszeretettel keresnek fel. Az utolsó horgászható víz a legnagyobb, egyben legkedveltebb horgászhely. Az ezt követő tó, az aprócska tározók legutolsó darabja már védett őslápnak számít!

Minden évben megrendezzük a Társadalmi Munka napokat melyek keretében szebbé, tisztábbá tesszük környezetünket a tagság segítségével. A környezetvédelmi napokon különféle takarítási és egyéb munkákat végzünk a tavon és annak közvetlen környékén. Ilyen a fű kaszálása, a parlagfű irtása, a szemét összegyűjtése, és még sok más munka melyeket elvégzünk.

Megközelítés:
2-es útról Rétságnál 22-esre, vagy 21-es útról Salgótarjánnál 22-esre - 22-es útról Balassagyarmaton Szügy felé (délre) - következő elágazásnál jobbra Nyírjes felé - Balassagyarmat vége tábla és a buszmegálló után jobbra bekötőút vezet az üdülőfaluhoz és a tavakhoz.

Víz típusa:
7 tóból álló völgyzárógátas tórendszer része kb. 10ha területen. A víz utánpótlását források biztosítják.
Nyírjesi tavak, Balassagyarmat