Balassagyarmat látnivalói

1. Kerékpár Múzeum

Cím Balassagyarmat Civitas Fortissima Tér 2. 48.076777 N, 19.290051 E
Az 1 Kerékpár Múzeum a Kárpát Medence első kerékpár múzeuma.
Legközelebb Bécsben és Ybbs-ben található hasonló intézmény.

Múzeumunk a történelmi nógrádi vármegye háza emeletén található. A kiállítás 9 teremben mintegy 350m2 területen mutatjuk be a kb 250 db kerékpárt és a kapcsolódó gyűjteményeket. A kiállítás az Ipoly völgy látogató központjával kezdődik, majd az ős biciklik terme után a versenybiciklik és a művészeti kategóriájú kerékpárok, ezután a bolond és a túra biciklik, a magyar kerékpár gyártás, a montenbikék és a szobabiciklik terme következik, végül pici családi múzeummal zárul a kiállítás.

Nálunk van elhelyezve az egyedi Nagy Biciklis Könyv,amely Leonardó da Vinci 1490-ben készült rajzától kezdődően mutatja be a kerékpár fejlődés történetét napjainkig,amelyet kiállítási anyagunk is követ kiállításával.

Kiállításunk egyedülállóan magas színvonalával egy nagy élmény projekt része.
Amennyiben igényli, hasonlóan magas színvonalú, komoly élményanyagot generáló kapcsolódó szolgáltatásokat vehet igénybe.
Nálunk ezeken felül bérelhet kerékpárt és ebikét, végig tekerheti vele az Ipoly Aktív Kerékpáros Túrarendszert a forrástól a Dunáig, vagy a Palóc Virág nevű körtúra rendszert is.
Ha szállást igényel, akkor az Ipoly Velo Vendégház is rendelkezésre áll, szintén élményt generáló környezetben, wellnes szolgálatásokkal is.
1. Kerékpár Múzeum, Balassagyarmat 1. Kerékpár Múzeum, Balassagyarmat 1. Kerékpár Múzeum, Balassagyarmat 1. Kerékpár Múzeum, Balassagyarmat