Bakonykúti látnivalói

Bakonyi Vadász Háza

Cím Bakonykúti Petőfi u. 10. 47.244659 N, 18.197613 E
Bakonykúti a Kelet-Bakony hegység lábánál található és igazi kis eldugott gyöngyszemnek számít a környéken. Megtalálható itt minden, ami a nyugodt pihenéshez és az aktív kikapcsolódáshoz szükséges. Ebben a zsákfaluban igazán közel érezhetjük magunkat a természethez. A Burok-völgy természetvédelmi terület mentén számos túraútvonalon csodálhatjuk a Bakony növényzetét, élővilágát és a táj szépségeit.

A Bakonyi Vadász Háza vendégház a nevét a kapu előtt található életnagyságú faragott, pipázó vadász ember alakja ihlette. A szobor és az elnevezés a ház korábbi használóinak állít emléket.

A ház belső tereinek kialakításakor arra törekedtünk, hogy az épület megtartsa eredeti vidéki jellegét, ugyanakkor otthonos, kényelmes pihenőhelyül szolgáljon. A 105 nm2-es házban két külön bejáratú hálószoba áll rendelkezésre, amelyek a nappaliból nyílnak. Az egyikben egy nagyméretű franciaágy, a másikban két egyszemélyes ágy található. Tágas nappali további pótágyakkal, kandallóval. Konyha és külön fürdőszoba, valamint WC található. A házhoz tartozik egy benti wellness és pihenőtér szaunával, mely a házból és kívülről is megközelíthető. Az épülethez kapcsolódik egy terasz asztallal, székekkel napernyővel. A teraszon lehet grillezni, sós dézsázni.

Vendégeink kizárólagosan, mással nem megosztva használják az egész házat, udvart és a kertet is.
A telek másik vége a Kék túra 9. szakaszán helyezkedik el. Itt került kialakításra a Zöld Sziget kemping, melyben lakókocsi 3 ággyal, sátor és sátor helyek érhetők el a túrázni vágyóknak. A szállásokhoz vizesblokk (zuhany, wc) áll rendelkezésre.
NTAK szám: MA22048755
Bakonyi Vadász Háza, Bakonykúti Bakonyi Vadász Háza, Bakonykúti Bakonyi Vadász Háza, Bakonykúti Bakonyi Vadász Háza, Bakonykúti