Baja látnivalói

Halászati Mini Skanzen

Cím Baja Türr Emlékmű part 46.181008 N, 18.926878 E
Kapcsolat Web: www.baja.hu
Ezen „halászati mini skanzen” városi civilek, bajai és környékbeli vállalkozások adományaiból valósult meg, nagyrészt munkafelajánlásokból, kisebb részt pénzbeli adományokból.

A mini skanzen létrehozásában több mint 80 vállalkozás, illetve magánszemély vett részt. A bajai önkormányzat biztosította e csodálatos helyen a területet, mely a város legkedveltebb kiránduló helyévé vált az évek folyamán. A paticsfalu halásztanyákban a leggyakrabban használt halászati eszközöket lehet megtekinteni, valamint az 1900-as évek elején, közepén készült konyhai és egyéb használati tárgyakat.

A tanyák körül, rezéti mintára, szolgafára akasztva láthatók varsák, millingek, dobóháló és egyéb halászati eszközök lógnak rendezvények alkalmával. .
A gyerekek örömére találnak halászladikot, ahol játszhatnak és láthatják, hogy a ladik mellé hogyan kötötték a halászok a bárkákat, hogy a halak élve jussanak be a városi halpiacra.
Baja_Halaszati_Miniskanzen_1.webp Baja_Halaszati_Miniskanzen_2.webp Baja_Halaszati_Miniskanzen_3.webp Baja_Halaszati_Miniskanzen_4.webp