Bácsbokod látnivalói

Kígyózó tanösvény

Cím Bácsbokod külterület 46.143807 N, 19.173283 E
Kapcsolat Web: www.patkosstudio.hu
2019 nyarán készült el a Bácsbokodi Kígyózó interaktív tanösvényünk. A 21 állomásból álló tanösvényen megismerkedhetünk a Kígyós-patak és völgyének természeti kincseivel, helytörténetével. Olga, a nagy kócsag instruál a feladatokban és avat be az érdekességekbe.

Segítségével kirakhatjuk a Kígyós-patak különböző szakaszainak grafikáját, ahonnét az is kiderül, hol érzi jól magát a barázdabillegető. Pihenésképp kacifántos mezsgyelabirintuson keresztül juttathatjuk a rókát ivóvízhez, de ha kedvünk tarja, megtapogathatjuk a vidra lábnyomát, vagy akár a denevérek bőrébe is bújhatunk. Profi horgászokká válhatunk, akik nem csak a szükséges eszközöket, de a halak anatómiáját is jól ismerik. Ha a túra végén teázni támadna kedvünk, remek tippeket kaphatunk a környék gyógynövényeiről, így garantált a testi és lelki feltöltődés.

A helyszín páratlan, a témák érdekesek, így mindenkit arra bíztatunk, ha teheti, látogassa meg a tanösvényt, és töltsön el egy kellemes napot a Bácsbokodi-víztározó közelében.
Kígyózó tanösvény, Bácsbokod Kígyózó tanösvény, Bácsbokod Kígyózó tanösvény, Bácsbokod