Albertirsa látnivalói

Albertirsa Strandfürdő

Cím Albertirsa Dolina utca 2-4. 47.252250 N, 19.620369 E
Kapcsolat Web: www.facebook.com
Gyógyvizű fürdőnk 1986. óta várja vendégeit. A '80-as évtized közepén az albertirsaiak összefogásából, minden külső segítség nélkül épült az akkor még egy medencés strand. Mérhető nőgyógyászati hatása is.

Az elmúlt években vendégeink százai adtak hangot azon meggyőződésüknek, hogy a hazánkban különösen nagy számban fellelhető gyógyvizek rangsorában is igen előkelő helyen szerepel az albertirsai. Magyarán ténylegesen jó gyógyír a fenti bajokra.

A fürdőhöz a településről egy szilárd burkolatú úton, a Gerje-patak hídján át juthatunk ki. Északi irányból az M4-es főút (melynek autópályává fejlesztése elkezdődött) mintegy 800 m-nyire húzódik. Sajnos ennek a távolságnak a zöme földút.

A fürdő környezete enyhén lankás, fás-ligetes. Így a fürdő, s az őt közvetlenül körül ölelő terület is igen szép látványt nyújt. A sok zöld nyugalmat sugároz, kellemes kikapcsolódást biztosít az idelátogatóknak. A területén működő nyolc üzlet, illetve büfé bő választékot biztosít ételben-italban, strandcikkekben és kisebb ajándéktárgyakban.

A jelenleg május elejétől szeptember közepéig üzemelő strandon egy-egy idényben megfordul mintegy 40 ezer vendég.
Albertirsa Strandfürdő, Albertirsa