Gárdony látnivalói

Agárdi Gyógy-, és Termálfürdő

Cím Gárdony Agárd, Fürdő tér 1. 47.189435 N, 18.623677 E
Agárd - A kisgyermekes családok paradicsoma
Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő neve már egybeforrt a folyamatos megújulással, hiszen 2004 óta a visszajáró vendégek szinte minden látogatásuk alkalmával újabb és újabb szolgáltatásokat ismerhetnek meg. Így mára a korábban gyógyászatáról ismert gyógy- és wellness központ a családosok (főként kisgyermekesek) kedvencévé is vált.

Pancsolás a medencében
A fürdő fedett wellness részlege lehetővé teszi minden generáció számára a gondtalan kikapcsolódást.
A szülők számára igazi felfrissülést jelenthet a 180m3-es élménymedence álló-, és fekvő masszírozó elemekkel, vízkésekkel, és gejzírekkel dúsítva. Ugyanitt a 0,5m vízmélységű gyermekpancsoló csúszdával és vidám játékelemekkel, gombazuhataggal a vízben való pancsolást teszi igazi élvezetté a gyerekek számára. Ha pedig a víz melletti játékot választanák, a színes, mesemotívumokkal díszített, bababarát elemekkel bútorozott belső játszóház garantálja a mókát és a szórakozást. Így az egyedi kivitelezésű, kupolás medencerész minden olyan szolgáltatással rendelkezik, ami a család minden tagjának kényelmét és kikapcsolódását biztosítja.

Játék a szabadban
Közel 500m2 területen egy minden korosztály számára megfelelő, gyermekbarát szőnyeggel borított játszótér várja a lurkókat. Itt valóban a mászó csecsemőtől a fára mászó tinédzserig minden gyermek megtalálja szórakozását. A különleges játékpark mellett a nyári szünidő alatt Keszeg Karcsi, a fürdő kabalafigurája várja a legkisebbeket és a kicsit nagyobbakat, amíg a szülők, nagyszülők a termálfürdőben vagy a strandon pihenik ki a hétköznapok fáradalmait. Minden nap 10 és 18 óra között animátorok szórakoztatják az apróságokat a Kölyökstrandon, izgalmas játékokkal, vetélkedőkkel kötve le a lurkók energiáját. A fürdő udvarán a színes kötélkerítésekkel övezett területen ugrálóvár, X-box, trambulin várja a gyerkőcöket, élő-tekepályán lehet nagyokat csúszni, óriás-malom alkatrészeit összerakni. Aki pedig nyugalmasabb elfoglaltságra vágyik, kifestő, színező várja, sőt, a biológiai érdeklődésű csemeték számára is akad meglepetés, mégpedig egy bogárvizsgáló, amelyben felnagyítva tanulmányozható az ízeltlábúak birodalma. Mindez a fürdővendégek számára teljesen ingyenesen áll rendelkezésre.
Az animátorok naponta több alkalommal vetélkedőt hirdetnek, amelynek résztvevői jutalmat kapnak, a győztes pedig egy oklevelet tehet el emlékbe. Sőt, hétvégente extra nyeremények, meglepetések várják a logikai, ügyességi és készségfejlesztő játékok résztvevőit. Mindezek mellett Keszeg Karcsi naponta megmozgatja a táncos lábúakat: a nyár slágerére ropott közös táncra hívja a kicsiket az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő életnagyságú kabalafigurája. És persze itt sem maradhat el az aprócska ajándék.

A nyári meleg a legelviselhetőbb a hűs vízben: a kimondottan családosoknak tervezett medencékben együtt fürödhet mindenki, egy helyen van hullámcsúszda, vízi játékok, sodrófolyosó, pezsgőfürdő és napozó rész, ahol a család minden tagja megtalálja a maga kedvtelését. Keszeg Karcsi Kölyökstrandja minden évben a nyári szünidő kezdetétől augusztus 20-ra eső utolsó vasárnapjáig várja a gyermekes családokat.
A szabadtéri gyermekparadicsomtól pedig egy karnyújtásnyira található egy olyan golfpályát idéző pázsitos terület, ahol számos fűzfa árnyékában egy hűsítő koktél mellett a szülők szemmel tarthatják csemetéiket.
Ha pedig igénybe vennének néhány kényeztető szolgáltatást, míg a kicsik játszanak, a gyermekfoglalkozások ideje alatt mindenki biztonságban tudhatja őket. S míg gyermekek játszva tanulhatnak, a szülők tehetnek valamit testi és lelki egészségükért.

Az Agárdi Gyógy-, és Termálfürdő közvetlen szomszédságában található, a 64db, 80-100m2 nagyságú parcellákkal rendelkező Termál Kemping, mely lehetőséget ad a kirándulók igazi csapatépítésére egy hangulatos sátorozás mellett.
Agárdi Gyógy-, és Termálfürdő, Gárdony Agárdi Gyógy-, és Termálfürdő, Gárdony Agárdi Gyógy-, és Termálfürdő, Gárdony Agárdi Gyógy-, és Termálfürdő, Gárdony