Ábrahámhegy látnivalói

Kulturális Cenrtum

Cím Ábrahámhegy Badacsonyi u. 12. 46.817068 N, 17.573139 E
Az iskola épülete 2001 évi megszűnését követően üresen maradt. Mivel az épület közösségi munkával készült és a kultúrát szolgálta, az önkormányzat azt szerette volna, hogy továbbra is ilyen funkciót töltene be. A volt iskola épületét kulturális centrummá alakította át, mely megnyitójára 2004. augusztus 20-án került sor.
Az épületében lévő négy tantermet kiállító helyiséggé alakítottuk át.

Bernáth Aurél és tanítványai állandó kiállítása
Az első teremben látható Bernáth Aurél festőművész és tanítványainak alkotásai.
Bernáth Aurél több mint 25 évig a budapesti Képzőművészeti Főiskola tanára volt, és sok kitűnő magyar művész nevelt. Döntő szerepet játszott életében a víz csodálata és megörökítése. Nyarait a Balaton mellett először Badacsonyörsön, majd Ábrahámhegyen töltötte. Az itt szerzett élményeit nemcsak festményein, de remek írásaiban is megörökítette. A kiállító helyiségben megtalálhatók az érzelmileg gazdag, romantikus lírasággal, szenvedéllyel írt könyvei is.

Csörgey Titusz kiállítás
A második terembenCsörgey Titusz (1875-1961) ornitológusnak állítottunk emléket. Nyarait Ábrahámhegyen töltötte. Nemzetközileg is elismert lett madárrajzaival. A kiállító helyiségben madárrajzokkal, személyes bútoraival és használati eszközeivel, életével ismerkedhet meg a látogató.

Helytörténeti kiállítás
A harmadik terembenhelytörténeti kiállítás látható, ahol bemutatjuk Ábrahámhegy nevezetességeit, az itt élő emberek életmódját, szokásait és munkáját. Kiemelt szerepet kapott a szőlőtermesztés és a halászat, ahol a szőlőművelés, feldolgozás eszközeivel, szőlő és borfajtákkal valamint a halászat eszközeivel, halfajtákkal ismerkedhet a látogató.

Községben és környékén élő művészek alkotásai
A negyedik teremben a községben és környékén élő művészek alkotásai találhatók. Köztük festmények, tusrajzok, szobrok, kerámiák és nemezelt tárgyak.

Ábrahámhegy települést bemutató fényképek, írások
A folyóson elhelyezett tárgyak a települést mutatják be. Régi és új fényképekkel, írásokkal.
Kulturális Cenrtum, Ábrahámhegy Kulturális Cenrtum, Ábrahámhegy Kulturális Cenrtum, Ábrahámhegy