Ábrahámhegy látnivalói

Bökk-hegyi kilátó

Cím Ábrahámhegy Bökk-hegy, Kilátó krt. 46.813424 N, 17.565548 E
Kapcsolat Web: www.balcsi.net
brahámhegy Bökk-hegyi kilátó: Ábrahámhegyen 2002-ben adták át a Bökk-hegy tetején lévő kilátót. Az ábrahámhegyi kilátó és a dombtető rendezett – padokkal, pihenőhelyekkel ellátott.

Megközelítés: Bökkhegy utca. Akár autóval is megállhatunk a kilátó mellett (bár a Bökkhegyi és a Kilátó utca elég meredeknek mondható). Egyben kiváló piknikezőhely is, mely a település központjában, egy kis dombtetőn található.

A kilátóból látni a déli parton csúcsosodó fonyódi hegyeket, Balatonboglár Gömbkilátóját és észak felé a Balaton-felvidék kisebb vonulatait. A három szintes kilátóból megfigyelhetjük a Hegyestű jellegzetes formáját is és akár integethetünk a szomszédvár, Révfülöp Fülöp-hegyi kilátójának is. Aki balatoni panorámára vágyik, de nem szeretne sokat gyalogolni, turistautakon járni, annak kiváló helyszín az ábrahámhegyi kilátó. Megközelítés, parkolás: Autóval is megközelíthető. Tiszta időben csodálatos körpanoráma tárul elénk. A “hegytetőre” kellemes sétával juthatunk fel. Ingyenesen, egész évben szabadon látogatható.
Bökk-hegyi kilátó, Ábrahámhegy Bökk-hegyi kilátó, Ábrahámhegy