Kecskemét látnivalói

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Cím Kecskemét Rákóczi út 15. 46.910186 N, 19.698451 E
Kapcsolat Telefon: 76/486-616 Web: www.hangszergyujtemeny.hu
A Leskowsky Hangszergyűjtemény az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye. A több mint kétezer darabot számláló kollekció a klasszikus, népi- és kísérleti hangszereket mutatja be a középkortól napjainkig. Öt kontinens húros, fúvós és ütőhangszerei szólalnak meg a látogató kezében.

EGYÉNI LÁTOGATÓKNAK
Minden látogató számára biztosított a szakértő, személyes tárlatvezetés magyar és angol nyelven. Ennek során a hangszereket megfoghatják, mindenféle zenei előképzettség nélkül is megszólaltathatják, átélhetik a hangok születését, kipróbálhatnak olyan zeneszerszámokat, amiket azelőtt még soha, különleges zenés élményekkel, értékes tudással gazdagodhatnak. (Hétvégente javasoljuk a telefonos bejelentkezést.)

CSOPORTOS LÁTOGATÓKNAK
A diákok szórakoztató, zenés előadások és interaktív foglalkozások keretén belül megismerkedhetnek a legérdekesebb hangszerekkel. Zenei, földrajzi, kultúrtörténeti, fizikai ismereteik szórakoztató, kísérletező, megtapasztaló formában gazdagodnak.
A felnőtt csoportok élő zenés hangszerbemutatón keresztül ismerhetik meg a magyar népi hangszerek világát, valamint távoli kultúrák különleges hangszereit. A látogatók kézbe foghatják, kipróbálhatják a hangszereket, megtapasztalhatják a közös zenélés élményét.
Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kecskemét Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kecskemét Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kecskemét Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kecskemét