Megnyílt a főváros első levendulaparkja

Dátum: 2022-08-27 21:58:04
Írta: Szolovi Róbert
egyéb látnivalók

5800 tő levendulával és 1400 tő egyéb évelő növénnyel nyílt meg Budapest első levendulaparkja Újpesten, a Szilas-pataknál. Az ingyenesen látogatható kertben sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák és napelemes térlámpák teszik még szebbé a környezetet.

Több mint 7000 növénnyel, 5800 tő levendulával és 1400 tő évelő növénnyel nyílt meg Budapest első levendulaparkja Újpesten, a Szilas-patak partján, a KRESZ-pályával szemben. Az ingyenesen látogatható kertben sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák várják a pihenni és a virágokban gyönyörködni vágyókat. A területet este sem zárják be, mivel a napelemes térlámpáknak köszönhetően holdfénynél is szép látványt nyújt és biztonságos is. 

A csodálatos illat és a lila romantika most mindenki számára adott, a terület kutyával és biciklivel is könnyedén látogatható. A kert már most is csodás látványt nyújt, de jövőre még szebb lesz, ha a kihelyezett növények megerősödnek. Az elhullott virágokat is hasznosítani fogják, a tervek szerint ezekből az Újpesti Szociális Foglalkoztató megváltozott munkaképességű dolgozói fognak illatzsákokat készíteni.
Forrás: welovebudapest.com