Megnyílt a 23. ARC plakátkiállítás

Dátum: 2023-09-19 14:39:46
Írta: Szolovi Róbert
egyéb látnivalók
Budapest_Arc.jpg

Szeptember 8-án, pénteken nyílt meg a 23. ARC, Budapest legnagyobb köztéri plakátkiállítása. A főváros 150. születésnapja alkalmából külön ARC+ pályázat is indult, illetve három városi programokat és helyszíneket népszerűsítő alkotás is helyet kapott a kiállításon.

Az ARC+ különdíjra a plakátoknak a Mi lesz Budapesttel a következő tizenöt évben? kérdésre kellett reflektálniuk. Az alkotóknak azokat a változásokat vagy állandóságokat kellett bemutatniuk, amelyek szerintük várhatóak tizenöt éven belül.

Ebben a kategóriában Csekk Istvánt „Tömörített járatok”, Lengyel Nóra Emesét „Legyek”, Bencsik Íriszt „Sokszínűek vagyunk”, Mátéfy Liliánát és Oláh Viktóriát, „Azt mondták, így nem lesz melegünk”, Sárközi Regina Inezt „Pad” és Nagy Attilát „Stadionok Metróállomás” című művéért díjazta a zsűri.

A nyertesek pénzjutalomban, a Budapest Kártyának és a Budapesti Tavaszi Fesztivál vouchernek hála pedig fővárosi élményekben is részesülnek.

A kiállításon helyet kapott három budapesti programokat népszerűsítő plakát is. ABudapest Tuning a fővárosiakat hívja ötletelni, hogy a város eddig még felfedezetlen helyein valósítsák meg álom projektüket.

A plakátok között megjelenik Budapest szimbóluma, a nemrég felújított Lánchíd is, amely a város egyik legmenőbb programjának, a Lánchíd fesztiválnak ad otthont szeptember 16-án.

A harmadik plakát a főváros legendás helyszíneire hívja a látogatókat, miközben összefoglalja, miért is érdemes elmenni a Havannára, a Wekerletelepre, a Vajdahunyad-várhoz vagy például a Nagymező utcába.
Forrás: https://turizmusonline.hu