Már látogatható a Mol-torony

Dátum: 2023-04-24 22:26:18
Írta: Szolovi Róbert
múzeumok / kiállítások / emlékhelyek
Mol_Campus_4.jpg

Péntektől a nyilvánosság számára is megnyílt a Mol-csoport új, budapesti székházának látogatóközpontja, illetve az épület legfelső szintjén található panorámaterasz.

Április 21-től a nagyközönség számára is látogathatók a Mol-csoport új, budapesti székházának nyilvános terei. Az érdeklődők a helyszínen nem, kizárólag online, a Mol Campus holnapján tudnak jegyet váltani.

Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: a Mol-csoport új székháza egyben szimbóluma is a vállalatcsoport stratégiájának, amely a kelet-közép-európai energiaszektor egyik meghatározó szereplőjeként elsőként hirdette meg fenntarthatósági transzformációját.

A társaság decemberben adta át a londoni Foster + Partners és a magyar Finta Stúdió által tervezett, 86 ezer négyzetméter nettó alapterületű új székházát a Kopaszi-gát mellett fekvő BudaPart városrészben, Budapest 11. kerületében. Az épületben a cég 2500 munkatársa dolgozik, akik eddig 9 különböző telephelyen végezték a munkát. Az épületen 900 négyzetméternyi napelem található, a hűtési és fűtési rendszer geotermikus energiával üzemel, a szürkevíz is teljesen egészében újrahasznosításra kerül, a munkaállomások 85 százaléka természetes fényt kap.

A magasház 29-ik emeletén lévő panorámaterasz a földszinti interaktív látogatóközpontból egyedi üveglifttel érhető el. A felnőtt jegy ára 2900 forint, 6 éves kor alatti gyermekeknek és kerekesszékkel érkezőknek ingyenes a belépés. Diákoknak, 60 év felettieknek, családoknak, valamint csoportos látogatás esetén is kedvezményt biztosít a cég.
Forrás: turizmusonline.hu