Jön az első Pécsi Star Wars Nap!

Dátum: 2023-08-23 11:28:20
Írta: Szolovi Róbert
egyéb látnivalók
Pecs_StarWars.jpg

Egy messzi-messzi galaxisból érkeznek a Zsolnay Negyedbe az Első Pécsi Star Wars Nap résztvevői szeptember 9-én. Ilyen tematikájú eseményt még nem rendeztek a Dunántúlon. 

A Csillagok háborúja univerzumának rajongói szeptember 9-én 10.00–19.00 között találkozhatnak a legnépszerűbb karakterekkel az E78-ban és a Pirogránit udvaron, de lesznek kiállítások, pódiumbeszélgetések, rohamosztagos kiképzés és több fotófal is.

A résztvevők között ott lesz többek között mindenki kedvence, az asztrodroid R2-D2-es egység és droidtársai, köztük K-2SO is a Zsivány Egyesből, továbbá az 501-es Légió hazai tagjai, lesz fénykard-, képregény-, sisak, fegyver- és plakátkiállítás, dioráma-szekció, képviseltetik magukat hazai és határon túli rajongói klubok és légiótagok, így a DK Kohó és a Bank’s Props, a rebo.hu hír- és véleményportál szerkesztői, a TFA Galaktikus Fan Klub tagjai, valamint a készülő Star Wars: Vader, egy rajongói film alkotói is.

A kiállítói standok mellett az E78 Koncertteremben panelbeszélgetések követik egymást a színpadon, többek közt a Vader rajongói film készítőivel, a Star Wars baranyai és fővárosi rajongóival és egy meglepetésvendéggel kiegészülve.

A fotófalaknak és a díszleteknek köszönhetően fényképek készülhetnek a Tatooine bolygón, a birodalmi Halálcsillag folyosóján, az Endor holdról ismert speeder bike-kal vagy a fogathajtó verseny pit droidjaival. Sőt, a kalandvágyók részt vehetnek egy rohamosztagos kiképzésen a Carida-i bázisról érkezett rohamosztagos parancsnokokkal!
Forrás: 
https://turizmusonline.hu