II. RepTár Drone Day

Dátum: 2022-08-06 11:12:54
Írta: Szolovi Róbert
múzeumok / kiállítások / emlékhelyek
Drone day.jpg

A RepTár Drone Day idén második alkalommal, 2022. augusztus 6-án kerül megrendezésre a Drone Hungaryvel közösen együttműködve. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól.

Egész napos programmal várja a látogatókat a RepTár, a II. Drone Day-en. A múzeum élményelemein (4D mozi, szimulátor, csúszópálya, 3D karika, Pilótapont) kívül számos érdekes bemutatókkal készülnek a kiállítók.

Drónra szerelt kamerán keresztül különleges szemszögből csodálható meg a RepTár a Drone Eye program keretein belül, amit profi szakkommentátor közvetít. A látogatók közelről is megismerkedhetnek a videós, rendőrségi, katonai és mezőgazdasági drónokkal. 

Az élmények fokozásaként, bárki kipróbálhatja magát drónpilótaként! Akadályokon átrepülve megtapasztalható, milyen is drónt irányítani. A drónszimulátorral pedig összemérhető a lelkes látogatók ügyessége és precizitása. A nap folyamán több alkalommal is beindításra kerül egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtómű.

Minden megtudható a virtuális légiforgalom irányításáról, hogyan lehet irányítani és szervezni a légi forgalom áramlását egy repülőtéren vagy a légtérben.

Milyen is 2022-ben a legális drónrepülés? A kitelepülő szervezetek a repülés rejtelmeiről és jogi szabályozásáról mesélnek. A rendezvényhez „szárnyakat ad” a RedBull.

A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható.

Kiállítók:
- 2.vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár
- HM EI Zrt.
- Nemzeti Közszolgálati Egyetem
- MyActionCam Magyarország
- Magyarországi Drón Koalíció
- IVAO (International Virtual Aviation Organisation)
- Droneshop

Egyesületek:
- Drónpilóták Országos Egyesülete
- Légtér.hu Kft
- UAS Hungary