Mércse Vendégház
Cím
Túristvándi
Rákóczi út 63.
48.053666 N, 22.641717 E
Kapcsolat
Telefon: 30/499-3425
Web: www.mercsevendeghaz.5mp.eu
Email küldése
Vendégházunk Túristvándi Község szívében található. Szálláshelyünk 5 szobával, 2 jól felszerelt konyhával, fürdőszobákkal, fedett tágas terasszal, 2 hatalmas parkolásra alkalmas udvarral rendelkezik.

A hátsó udvar lehetőséget biztosít a szabadtűzön való főzés-sütéshez. Szálláshelyünk férőhelyeinek száma: 14 fő.
Vendégházunk számos szabadidő hasznos eltöltéséhez alkalmas eszközöket biztosít vendégei számára (pl.: kerékpárok, ping-pong asztal, stb.)

Vendégházunktól mintegy 50-60m-re található vegyesbolt, kb. 150 m-re strandolásra alkalmas Túr-folyó.
Szálláshelyünk az év valamennyi évszakában várja a kikapcsolódni, pihenni vágyó kedves vendégeit.

Túristvándi Magyarország legkeletibb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében található kistelepülés, az Ukrán és Román határtól egyaránt kb. 30 km-re. Lakosinak száma 776 fő.
Az itt élő emberek erősen ragaszkodnak szülőföldjükhöz, hagyományaikhoz, ami a környék gazdag kulturális, néprajzi értékeiben gyökerezik. Földrajzi elhelyezkedése miatt determinált hátrányait és elmaradottságát, turisztikai adottságainak kihasználásával és fejlesztésével próbálja kompenzálni.
Az érintetlen szatmári táj szépsége, folyóinak kristálytiszta vize, az Európában egyedülálló ipartörténeti műemlékként nyilvántartott ma is működőképes vízimalma, középkori temploma és az itt élő emberek forró vendégszeretete jelenti azt a turisztikai tőkét, amire bátran alapozhat a település.
A Túr folyó, mely 99 kanyarral öleli körül a települést remek vadvízi túra lehetőségeket kanál az evezés szerelmeseinek.
Ez a vidék nagyon gazdag kultúrtörténeti emlékekkel rendelkezik, melyek között Európa Nostra-díjas műemlék templomok is vannak.
Túristvánditól néhány km-re található Móricz Zsigmond szülőháza, a Kölcsey Síremlék és az egyedülálló Kopjafás temető. Ezeket az emlékhelyeket akár kerékpárral is végig lehet járni. Túristvándiban lehetőség van kerékpárok, illetve a vízitúrákhoz szükséges kenuk és egyéb felszerelések kölcsönzésére.

Az Öreg Túr, illetve a Felső- Tisza legendás horgászvizek hírében állnak, és a vadvízi horgászokat felejthetetlen kalandokban részesíthetik.