István Király Vendégház
Cím
Gávavencsellő
Petőfi u. 152.
48.161398 N, 21.594389 E
Kapcsolat
Telefon: 20/334-6933
Az István Király Vendégház Gávavencsellő főutcáján helyezkedik el.
Gávavencsellő a Nyírség szívében, mint egy kör közepén található és kiválóan alkalmas kiránduló csoportok fogadására. A helybeli látnivalókon kívül (Desewfy Grófkastély és Kastélypark, Kacsa-tó, Kishajó-kikötő, Balsa city keskeny nyomközű kisvasút, stb.) könnyen megközelíthatők a közelben lévő történelmi nevezetességű helyek és látnivalók: Szabolcsi Földvár Sárospataki vár Tokaj-hegy Végardói Strandfürdő Paszabi Szőttesmúzeum, Bessenyei Elmékház Sóstógyógyfürdő Állatkert Múzeumfalu.
Gávavencsellő a Tisza partján található. A falu szélén folyik a Lónyai-főcsatorna, amely itt torkolik a Tiszába. A Tisza árterében védett növény és állatvilág található. Keresztülhalad Gávavencsellőn a Balsa city keskeny nyomközű kisvasút, amely nyáron nyitott kocsikkal is közlekedik a kiránduló gyerekek nagy örömére balsai tiszapart, dombrádi tiszaparti vikend és Sóstógyógyfürdő Nyíregyháza irányában. Gávavencsellőn kiváló melegétkezési lehetőséget biztosít az Árkádi Kávéház és Étterem. A település és környéke igen gazdag horgászhelyekben is.
Az István Király Vendégház 3 épületrészből áll. A népi motívumokkal is ellátott háromszintes A főépületen kívül rendelkezésre áll a szomszédban elhelyezkedő B épület is, amellyel együtt a szálláshely összes befogadóképessége: 40-45 fő. A B épületszárnyban rendezvényterem és bár ad kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget. A vendégházhoz tartozó egyik helyiségben ping-pong aztal és asztali kugli biztosít játszási lehetőséget, míg az udvarban kis focipálya található. A Lónyai-főcsatorna mellett található kisebb C épület közvetlenül a vízparton helyezkedik el, amelynek fagerendás, deszkapadlásos szobája a múltat idézi. A C épület befogadóképessége 6 fő. Bővebb információhoz juthatnak a www.maganszallashely.hu/istvan kiraly internetcímen.
A vendégház nyitvatartási ideje: egész évben.
Szeretettel várjuk kedves kirándulni, pihenni és szórakozni vágyó kedves vendégeinket!