Jegenyés birtok
Cím
Zsombó
Bába dűlő 25.
46.325299 N, 19.976959 E

Kapcsolat
Telefon: 30/565-7275
Webhely nincs megadva
 
 
Egész évben várja vendégeit a zsombói Jegenyés Birtok! Idilli nyugalom és kényelem négy hektáron Szegedtől tizenhat kilométerre. A Jegenyés Tanya igazi paradicsom a pihenni, kikapcsolódni, ünnepelni, vagy bulizni vágyó családoknak, baráti társaságoknak. Érintetlen környezet, komfortos lakrészek, tavak, számos sportolási lehetőség várja a vendégeket. Hófehér és vastag falú, zsalugáteres, igazi tanyai épület bújik meg az érintetlen erdőben. A vendégház 2000-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, s azóta igen kedvelt találkozó- és pihenőhely lett mind a környéken, mind a távolabbi településeken lakók között. A hatalmas parkosított területen minden megtalálható, ami a kellemes kikapcsolódáshoz szükséges. Két teljesen különálló, konyhával, étkezővel, fürdőszobával felszerelt lakrész várja a vendégeket. Az egyik lakrész két darab két-, a másik pedig egy két- és egy négyágyas szobából áll, melyeket hangulatosan, rusztikus stílusban rendeztünk be. Telente nincs is annál jobb, mint mikor befűtenek a kemencébe, s belengi a szobát sülő lángos illata. A hatalmas területen két tó található: az egyik fürdőzésre és horgászásra, a másik pedig csónakázásra alkalmas. A csónakázó tó közepén egy apró sziget is van, ahol esténkét gyertyafényben lehet borozgatni, miközben a békák szerenádoznak. Sőt, a vendégek őzekkel, nyulakkal és fácánokkal is találkozhatnak, hiszen az épülettől nem messze folyik egy patak, melyhez szürkületkor inni járnak az erdő vadjai. Családok esetén, míg a kicsik a hintán vagy a csúszdán játszanak, addig szüleik, nagyobb testvéreik számos sportágban próbálhatják ki tudásukat. A sportpálya minden labdajátékra alkalmas, emellett van lengőteke, csocsó és ping-pong asztal, konditerem, sőt biliárdozni is lehet. A horgásztó partján lévő kerti pavilonban jól esik az a vacsora, melyet a szabadtéri két kőgrill egyikén a vendégek maguknak készíthetnek el, hozzá pedig a vendéglátók házi pálinkáját, saját termelésű somlói borát fogyaszthatják.< A Jegenyést persze nemcsak nyáron és tavasszal érdemes felkeresni. Telente ideális szállás- és pihenőhely a vadászoknak, de rendszeresen szilveszteri összejövetelek helyszíne is, hiszen minden szobában jóleső meleget adnak a gázkonvektorok és a hangulatos kemence. Ősszel pedig gyönyörű látvány, ahogy napról napra más színben játszanak a falevelek. Ha valaki bulizó- vagy mostanság a cégek között egyre divatosabbá váló tréninghelyet keres, annak is tökéletes helyszín a Birtok. Hiszen az óriási területnek köszönhetően igen messze vannak a szomszédok. Külföldi vendég esetén sincs semmi gond, mivel a szállásadók francia, olasz, német és angol nyelven is kiválóan beszélnek.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.