Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház
Cím
Zirc
Rákóczi tér 10.
47.262257 N, 17.870834 E

Kapcsolat
Telefon: 88/415-422
Webhely nincs megadva
 
 
A zirci születésű híres magyarságkutató etnográfus, nyelvtudós szülőházában kapott helyet az életútját és tudományos kutatásait, valamint Zirc és a Magas-Bakony helytörténeti, néprajzi tárgyi emlékeit, szellemi értékeit őrző múzeum. Az épületegyüttes földszintes szárnyában tíz bakonyi népi kismesterséget bemutató és oktató műhelyt alakítottak ki. ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK: Reguly A. élete, utazásai, tudományos kutatásai Finnország (Lappföld), Oroszország (Szibéria) ... A Bakony népművészete: Pásztorművészet, a népi kendermunka eszközei és a végtermékek, a fazekasok, kovácsok remekei, a háziipar díszített tárgyai, a paraszti tisztaszoba ... AZ ALKOTÓHÁZBAN MEGTEKINTHETŐK A NÉPI KISMESTERSÉGEK MŰHELYEI: bőrműves, toplász, fazekas, gyertyakészítő, mézeskalácsos, szövő, kosárfonó-csuhézó, kovács, bognár, méhész- barkács műhelyek Előzetes bejelentkezés alapján a műhelyekben foglalkozásokat tartanak ahol szakemberek irányításával dolgozhatnak a gyerekek. Az elkészített tárgyak hazavihetők. Lehetőség van agyagozásra, szövésre, csuhézásra, gyertyakészítésre, bőrözésre, mézeskalácssütésre, nemezelésre, kosárfonásra. A bognár és kovács műhelyekben kérésre bemutatókat is rendezünk. NYITVA TARTÁS: Március 1 - október 31.:Hétfőtől péntekig: 10:00-16:00, hétvégén 10:00-12:00 és 14:00-16:00. November 1 -Március 1.: Hétfőtől péntekig: 09:00-17:00, hétvégén 10:00-12:00 és 14:00-16:00.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.