Récéskúti bazilika (rom)
Cím
Zalavár
46.666660 N, 17.141896 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Várszigettől északkeletre fekvő kis szigeten található. A községből a történeti emlékparkhoz vezető úton tábla jelzi azt a helyet, ahonnan északi irányban gyalogosan megközelíthetjük. A kívül egyenes, belül félköríves záródású, nyugati végében karzattal és lépcsőtoronnyal tagolt háromhajós templom a IX. század közepe után épült, és még annak végén, esetleg a X. században megújították. Az Árpád-korban egyházi használata feltételezhető. A XIV. században már romos volt. A XIV-XV. század fordulóján a maradványokon erődített udvarház épült, amely 1442-ben a Rozgonyi családé. A XVI. században már lakatlan.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.