Kis-Balaton Ház
Cím
Zalavár
46.661481 N, 17.137460 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A kialakított természetvédelmi területen őrzött értékek bemutatásának igénye hozta létre a Kis-Balaton Házat. A házban kialakított, nemrég felújított kiállítótérben a látogató megismerkedhet a Vársziget történetével, képet kaphat az itt folyó nagyszabású régészeti munkák eredményeiről is. Betekinthet a Balaton megvédésének titkaiba, s betekinthet a vízi világ életébe nemcsak a látványos diorámák segítségével, hanem a szigorúan védett területeken elhelyezett kamerák képein keresztül részese lehet az adott pillanat történéseinek is. Találhatunk itt előadótermet, ahol konferenciák zajlanak, gyermekfoglalkoztatót, az épület előtt hatalmas játszóteret, és az épület teraszára kinyúló, a megpihenésre és a beszélgetésre kiválóan alkalmas kávézót is.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.