Zalavölgyi Kultúrtivornya
Cím
Zalaszentgrót
46.920729 N, 17.083645 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
 
 
Zalaszentgrót - Egy kisváros Zala megye északi csücskében. Kedves, vendégszerető emberekkel, gyönyörű dombokkal körülvéve, sok szőlővel, melyekből nagyszerű borok készülnek mindenki nagy örömére. De páran úgy gondolták, valami hiányzik. Szentgrótiak. Volt köztük zenész, színész, könyvelő, vállalkozó, közéleti ember, nyugdíjas. Összeültek és azt mondták, csináljunk valamit. Valamit, ami jó, ami szép, ami kultúra. És 2005-ben megcsinálták. Pénz nélkül, barátaik, és saját maguk szórakoztatására. Helyet kerestek és találtak. A zalaszentgróti Battyhány- kastély melletti Kiskastély udvarát. Tetszett nekik, mindenkinek, hát nem hagyták abba! A következő évben beszédes név is került: Zalavölgyi Kultúrtivornya. Majd létrejött egy egyesület: a Szentgróti Lokálpatrióta Társulat. Az évek során aztán az egy napból egy hét lett: folk, jazz, world és komolyzenével, színházzal, színházak vetélkedőjével, képzőművészettel, kiváló színes programokkal mindenkinek gyermektől felnőttig. És persze a borok, pálinkák, ételek. Egy valami nem változott! Az igényességre való törekvés és az akarat. A Zalavölgyi Kultúrtivornya már nem csak az alapítóknak fontos! Fontos Zalaszentgrótnak és azoknak, akik öt év alatt megfordultak ott. Talán fontos lesz önnek is, ha ellátogat az idei Tivornyára. - Magna Cum Laude; - Pannónia Allstars Ska Orchestra; - Dumaszínház; - Színházak Vetélkedője; - Comico Traogedia / színház /; - Plasztik Éden /kiállítás/, - DolceVita – olasz autók találkozója, - Motoros Fesztivál, és még:„számtalan szebbnél szebb gondolat” és program. Mert lesz! Mert kell, hogy legyen! Mert hiányozna! Zalavölgyi Kultúrtivornya Zalaszentgrót Családias fesztivál egy családias kisvárosban! A teljes programot megtalálja honlapunkon.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.