Bivalyrezervátum
Cím
Zalakomár
46.583625 N, 17.202916 E

Kapcsolat
Telefon: 87/555-291
E-mail nincs megadva
 
 
A balatonmagyaródi Bivalyrezervátum meglátogatását nem érdemes kihagyni a kirándulási programból. A Zalakomár és Balatonmagyród között elterülő Kápolnapusztán mintegy 250 bivaly él rezervátumban. A rezervátum célja a vízibivaly bemutatása és génállományának fenntartása. A bivalyokon kívül egy szürke marha csorda is él itt. Az állatokat nyáron a szabadban, télen istállóban tartják. A területen dagonyázóhelyet biztosítanak a bivalycsordának. A rezervátum területén kisebb kiállítások működnek, amelyek a magyarországi bivalytartás történetét és a Kis-Balaton élővilágát mutatják be. A rezervátum a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képezi.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.