Égerösvény
Cím
Zalakaros
46.550124 N, 17.129246 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A Termáltó és Ökopart projekt részeként egy új természetismereti tanösvény is született! Az állomások („Köszöntő, Égeres éneke, Zala vize táján, Tőzike tündér tavasza, Ciccegető felfedező”) a környező erdőrészlet élővilágát, az erdő „működését”, a tájrészlet egyéb táji – természeti értékeit / vonzástényezőit, tájalakulási folyamatait dolgozzák fel. Az ismeretek közlése élményalapú, látványos tájékoztató táblákkal, illetve rajtuk elhelyezett számtalan interaktív elemmel („forgatható, bogarászható” valósul meg, állandó mesefigurák kísérik végig a látogatókat az állomásokon. A megközelítés tömegközlekedéssel (buszállomás kb. 700m), kerékpárral (kb. 40m), autóval (parkoló kb. 280m) is lehetséges, számos tábla jelzi a helyszínt. A könnyen bejárható, 250m hosszú pallóösvényen padok is vannak, játszótér kb. 210m-re, mosdó kb. 250m-re van. A fogadótér és az itt található indítótábla megközelítése mozgáskorlátozottak számára is akadálymentes. Az első táblánál Braille írásos táblák kerültek kihelyezésére. Kedves Ifjú Felfedezők: tartsatok velünk egy kalandra, ahol egy tanösvényen ismerhetitek meg az erdő titkait! Az öt állomást fél óra alatt bejárhatjátok kényelmesen. Készen álltok?? Díjnyertes tanösvény! 2016-ban az Év Ökoturisztikai Létesítménye pályázaton tanösvény kategóriában 2. helyezést kapott!
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.