Batthyány kastély
Cím
Zalacsány
Csány u. 24.
46.810494 N, 17.094824 E

Kapcsolat
Telefon: 68/353-7000
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Zalacsányt első ízben 1019-ben említik. Az 1800-as évek közepéig - a török megszállást kivéve - a Csányi család birtoka volt a település. Itt született Csány László 1790-ben, a második független magyar kormány (Szemere) közlekedési és postaügyi minisztere, később Kossuth Lajos tejhatalmú erdélyi kormánybiztosa. A kastély az 1800-as évek közepén került a Batthyány -család tulajdonába. Az épületeket a család kibővítette, és barokk stílusban felújította.
Számos kastélyhoz hasonlóan, a Batthyány kastély is 1945 után nevelőotthonként üzemelt. Az épület teljes lepusztulását az 1997-ben megkezdett felújítási munkálatok akadályozták meg, melyek 2000-ben fejeződtek be. Ma a kastély szállodaként üzemel és az eredeti stílust követő új ruhában várja vendégeit. A kastély parkjában ma is megcsodálható a 200-250 éves mamut fenyő.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.