Vizsolyi Biblia Emlékhely
Cím
Vizsoly
Szent János u. 82.
48.384091 N, 21.216036 E

Kapcsolat
Telefon: 46/587-512
 
 
Látnivalók: Templomunk és Bibliánk különleges érték.
A vizsolyi református műemléktemplom hazánk egyik legősibb temploma. Román kori apszisával és kora gótikus hajójával, valamint Árpád-kori freskóival hűen tanúskodik Magyarország ezer éves kereszténységéről. Ez a hely Istennek szentelt hajlék, mely őrzi és egyszerre hirdeti is Isten igéjét magyarul. Ugyanis itt találhatjuk a Vizsolyi Bibliát is. Bibliánk az első-teljes magyar nyelvű Szentírás-fordítás, Károlyi Gáspár munkássága, ami a magyar irodalmi nyelv és nemzeti öntudat felvirágoztatásának sokféle szellemi mozgalmát elindította. Zarándokaink számára e történelmi ereklye hitünk és nyelvünk tárgyiasult forrása is egyben.
Lelkünk magyar szívdobanása is e Biblia, melyben Mennyei atyánk édes anyanyelvünkön beszél nekünk Megváltó Urunkról: Jézus Krisztusról. Így lett Vizsoly, nekünk magyaroknak,  "református Betlehemünk".


A Hungarikum Bizottság 2014-ben Templomunkat Kiemelt Nemzeti Értékké, Bibliánkat pedig 2015-ben HUNGARIKUMMÁ nyílvánította.

Árak
- teljes ár: 1000 Ft/fő


- kedvezményes (diák, nyugd. Pedagógus): 600 Ft/fő

- nagycsaládos (NOE): 1800 Ft/család

Mindez tartalmazza az idegenvezetést és az interaktív biblianyomdászat bemutatóját!


Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.