Római katolikus templom
Cím
Tolcsva
Kossuth u. 68.
48.287048 N, 21.445624 E

Kapcsolat
Telefon: 47/384-259
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Gótikus plébánia templom, melyet a feltárt, korai részletek alapján a XIV. században építettnek tekintünk. XVIII. századi barokk-kori átépítésű a torony fagalériája és zsindelyfedésű sisakja is. Belső tereit az ablakokban lévő színes üvegek és a mennyezeten található freskók teszik még különlegesebbé. Több harangja közül a legrégebbi 1655-ből való, amit Wierd György harangöntő mester öntött Eperjesen. A történeti hagyomány úgy tartja, hogy a római katolikus egyház 1437-től működik a településen, ekkortól már biztosan temploma is volt. A templom Kisboldogasszony tiszteletére lett szentelve. Nevezetes esemény volt a település és a templom életében, hogy 1806. március 14-15-én itt őrizték a magyar szent koronát.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.