Vízisport Turistaház
Cím
Tokaj
Horgász u. 3.
48.120732 N, 21.418351 E

Kapcsolat
Telefon: 47/552-187
 
 
Tokaj mind vasúton, mind közúton jól megközelíthető. A vasútállomástól 1.400 méter távolságban található a turistaház, melyet a belvárostól a Tisza választ el. Turistaházunk, mely eredetileg úttörőtábornak épült, kiválóan alkalmas gyermek- és ifjúsági csoportok fogadására. A füvesített kb. 1 hektáros területen foci és röplabda pálya, hinták, és homokozó található. A turistaháznak saját kikötője és vízisport eszköz kölcsönzője van. A négyágyas szobák berendezése egyszerű, a közös helyiségekben rossz idő esetén is megtarthatók a foglalkozások. A turnusok összeállításánál és elhelyezésénél figyelünk arra, hogy lehetőleg hasonló korúak legyenek a vendégeink. Az étkezés a tábor területén lévő étteremben előzetesen egyeztetett étlap szerint történik, igény esetén bármilyen diéta szerint is főzünk. A környék számos látnivalókkal szolgál. Programlehetőségek: - Gyalogtúra a Kopasz-hegyre, kijelölt turistaúton, kb. 3-4 órás program. - Kerékpár kirándulás a honfoglalás kori földvárhoz Szabolcs községbe, kerékpárúton, igény szerint kísérő gépkocsival, kb. 4 óra. - Kenutúra szakképzett túravezetővel, mentőmellényben. A Bodrog holtágaiban, a Tokaj-Bodrogzug tájvédelmi körzet érintésével igen kedvelt program, teljesen veszélytelen. - Lovaskocsis kirándulás a Tisza mentén, szintén rendkívül kedvelt. - Sétahajózás a Tiszán vagy a Bodrogon, kb. 1 óra. - Hajókirándulás Tiszalökre, az erőmű és az arborétum megtekintése vagy Szabolcsra a honfoglalás kori földvárhoz. - Autóbuszos kirándulás választható úti céllal, pl.: Sárospatak: a Rákóczi vár, a Református Kollégium megtekintése, Zempléni körút: Sárospatak-Széphalom-Füzérradvány-Gönc-Vizsoly-Boldogkővára-Monok-Szerencs útvonalon, Nyíregyháza-Sóstó vadaspark, falumúzeum
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.