Tokaji Múzeum
Cím
Tokaj
Bethlen Gábor u. 7.
48.126955 N, 21.408213 E

Kapcsolat
Telefon: 47/352-636
 
 
Különleges térben látható az átfogó borászattörténeti, illetve a helytörténeti gyűjtemény, de ezek mellett jelentős az egyháztörténeti és művészeti anyag is. A múzeumépületben három állandó kiállítás látható. A Tisza halászatát és élővilágát bemutató tárlatnak érdekes látványossága a halfaunát bemutató akvárium. Az épület első szintjén Béres Béla tokaji esperes-plébános egyházművészeti gyűjteménye kapott helyet, ami számos vonatkozásban tükrözi a nagy múltú mezőváros históriáját is. Ez a múzeum talán legértékesebb és leglátványosabb anyaga. A Tokaj-Hegyalja szőleje és bora című állandó kiállításban megismerheti a látogató Tokaj-Hegyalja területi körülhatárolását, megtudhatja, hogy mely mezővárosok tartoznak a történelmi borvidék körébe. A tokaji vár története, és Tokaj egykori hadászati jelentősége is megelevenedik a tárgyak és dokumentumok segítségével. A monumentális padlástér néprajzi tárlata önálló kiállítási egység, ahol a bor tárolásának, szállításának és kezelésének módozatait tekintheti meg a látogató, de utalás történik a legfontosabb szőlőfajtákra és a szőlő művelésére is. A néprajzi kiállításon képet kaphatunk ezekről a művelési eljárásokról és a használatban lévő eszközökről is. A Tokaji Múzeum harmadik állandó kiállítása a pincében található. Itt a bor tárolásának, kínálásának eszközei láthatók.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.