Kopjás Mihály emlékszoba
Cím
Tiszaalpár
46.822258 N, 19.988852 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Tiszaalpár egyik híres szülötte, Kopjás Mihály 1925-ben látta meg a napvilágot a községben.
Az eredetileg kereskedést tanult ügyes kezű férfi élete nagy álmát, a népi iparművész címet 1968-ban kapta meg. Önálló élete a fővárosban kezdődött segédként, majd 1944-től katonaéveit töltötte le.
A háború ideje alatt ismét hazakerült. Később, immár családostól került fel Pestre. Szülőfalujába, Tiszaalpárra az 1970-as évek végén került végleg vissza. Honfoglalás utcai házukban feleségével kiépítettek egy műhelyt, ahol később együtt valósították meg Kopjás Mihály terveit.
A fából faragott tányérokat, pohártartókat és dobozokat Városföldre és Nyárlőrincre szállították eladásra és reprezentatív dísztárgynak.
Az aprólékos munkával kivitelezett tárgyaiból Kecskeméten és a tiszaalpári művelődési házban (akkor még kultúrház) is rendeztek kiállítást.
Az 1992-ben bekövetkezett halála után családja jóvoltából az élete során alkotott szépséget bárki megcsodálhatja Kopjás Mihály Honfoglalás utcai lakóházában.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.