Szent István templom
Cím
Tatabánya
Május 1. park 5.
47.558283 N, 18.425435 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Óvárosban, a hajdani bányatelep első római katolikus templomát az akkoriban érvényben lévő bányatörvény előírásai alapján a MÁK Rt. terveztette meg és építtette fel Székely Jenővel 1912-ben. Az óvárosi plébániatemplom sziléziai neogót stílusban épült; a háromhajós, 12 oszlopos, bazilika formájú templomot az ötvenes években renoválták a bánya költségén, majd 1977-ben teljesen felújították. Ekkor bízták meg Makovecz Imre Ybl-díjas építészt új belsőépítészeti terv elkészítésével, új oltár kialakításával. Orgonája, akusztikája hangversenyek rendezésére is alkalmassá teszi. A bronzzal fedett keresztelőmedencéje melletti húsvéti gyertyatartót Kopp Judit képzőművész készítette. A múlt Óvárosban is kísért: a templom mögött, a szentélyapszis alatt vannak az egykori apácák sírjai, akik a betegellátásban segítettek 1948-ig, a szerzetes- és apácarendek feloszlatásáig.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.