Galla Galéria
Cím
Tatabánya
Szent István u. 7.
47.546474 N, 18.449380 E

Kapcsolat
Telefon: 34/309-814
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban az emeleti részen alakították ki néhány éve a Gallai Galériát. Az állandó kiállításon helyet kaptak a felsőgallai német gazdák és iparosok használati tárgyai, szerszámai, berendezési tárgyak, a mindennapi élet kelléket. A Galla Galéria az eltűnőben lévő paraszti életforma tárgyi rekvizítumait tárja a látogatók elé - az utolsó utáni pillanatban. A régi ruhásládák, bölcsők, a hajdani parasztpolgári viselet míves darabjai ma már csak fotókon láthatók: a galériában azonban kézzelfogható valóságukban is. A kiállítóhely emellett helyet ad kamarakiállításoknak, lehetőséget biztosít a képzőművészek bemutatkozására is.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.