Bányászfürdő
Cím
Tatabánya
Semmelweis u. 1.
47.553077 N, 18.424201 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
A MÁK Rt. építtette 1927-ben száraz és nedves gőzkamrával, vízgyógykezelési lehetőséggel. Az eredetileg modern stílusban épült fürdőt 1968-ban építették át és újították fel. A MÁK Rt. több egészségügyi intézményt épített Tatabányán, elsősorban Óvárosban: a bányakórház, a tüdőszanatórium (ma szakközépiskola), a strand mellett az egyik ilyen létesítmény a gőzfürdő volt - úszómedencével, száraz és nedves gőzkamrával, vízgyógykezelési lehetőséggel. Az 1927-ben az akkori modern építészeti stílusban felhúzott gőzfürdőt 1967-68-ban építették át.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.