Árpádházi Szent Erzsébet templom
Cím
Tatabánya
Kertváros
47.593333 N, 18.367456 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Kertvárosban 1989-ben szentelték fel Árpádházi Szent Erzsébet patronátusa alatt az új római katolikus templomot. Megépítését helyi és külföldi adományokból fedezte a helyi közösség. A modern, padlófűtéses templom Kiss András tervei alapján készült, belső berendezését Szakáll Ernő tervezte. A hazai templomépítészet egyik remek alkotása. A kétszintes templomban a szakrális helyiségeken túl a hittantanítás és az egyházi szolgálta részére is megfelelő területeket alakítottak ki. Altemplomában kolumbárium működik. A templom belső tereinek elemzése alkalmat ad a szakrális helyekhez kötődő ismeretek bővítésére. Tágassága és egyszerűsége a régi, a katolicizmust megelőző keresztény hagyományokig nyúlik vissza. Jellegében, stílusában, esztétikumában bár egyedi, de nem egyedülálló: hazai és külföldi párhuzamok egyaránt találhatók.
Szerkesztőségi ajánlat
Vizsolyi Biblia Látogatóközpont (Mantskovit Bálint Nyomtatástörténeti Múzeum)
Vizsoly
Árpád-kori Műemlék Templom
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.