Alsógallai Német Tájház
Cím
Tatabánya
lsógalla
47.586187 N, 18.394766 E

Kapcsolat
Telefon nincs megadva
Webhely nincs megadva
E-mail nincs megadva
 
 
Az egykor önálló Alsógallára 1733-ban, Esterházy József gróf telepített németajkú lakosokat. A zavaros történelmi múlt - kitelepítések, asszimilációs kísérletek - ellenére sikerült megőrizni nyelvüket, szokásaikat, népviseletüket.
Az alsógallai Hagyományőrző Alapítvány kezdte meg a még fellehető tárgyak, ezsközök, bútorok összegyűjtését. Az anyagot az 1800-as években épület iskola tantermeiben rendezték be.
Láthatók itt a német ősök használati tárgyai, munkaeszközei, a népviselet megmaradt darabjai egyaránt. A bemutatót gazdag fotóanyag teszi színesebbé.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.