Alsógallai Kistemplom
Cím
Tatabánya
Bem József u. 6.
47.566566 N, 18.416348 E

Kapcsolat
Telefon: 34/333-087
E-mail nincs megadva
 
 
Az alsógallai plébániához tartozik az 1940-42-ben épült Szent István templom, az úgynevezett Kistemplom. Értékei közé tartozik a Feszty Masa által készített, 14 képből álló stációsor, Pázmány Pétertől származó gondolatokkal. Ledniczky József plébános 1940-42 között építtette Alsógallán a Szent István tiszteletére szentelt templomot, amelyhez szintén tartozott iskola is. Az alsógallai plébániához tartozik, nevezik Kistemplomnak is. Itt láthatók a neves komáromi művészcsalád tagja, Feszty Masa által készített, 14 képből álló stációsor darabjai is - Pázmány Pétertől származó gondolatokkal. A Kistemplom érdekessége, hogy széksorai a régi községi Apolló Mozgóból kerültek a templomba - adományozás révén. A moziból mára ennyi tárgyi emlék maradt.
Szerkesztőségi ajánlat
Miskahuszár - A világ legnagyobb huszár szobra
Pákozd
Új magyar turisztikai látványosság a maga nemében egyedülálló alkotás
Füzér Vára
Füzér
A Füzéri Várhegy 2008-ban elnyerte Magyarország természeti csodája címet

Almásy-kastély
Gyula
A 21. századi interaktív technika segítségével a felfedezés élményét kínálja a kiállítás a látogatónak

Kiemelt szállás ajánlatok
Kőkapu Vadászkastély és Hotel
Nagyhuta
Ha szeretnék kipihenni a hétköznapok fáradalmait, a város zaját, válasszák a Zempléni-hegység szívében, nyugodt, csendes helyen található Kőkapu Vadászkastély és Hotelt.
Szarvas Panzió
Erdőbénye
Gyalogtúrák, kerékpáros utak történelmi várak, halban és vadban gazdag vizek és erdők, borturizmus, kulturális és gasztronómiai rendezvények kínálnak sokszínű programot az idelátogatóknak.
Kata Apartman Vendégszállás
Jászberény
A szállás cégeknek, magánszemélyeknek, kirándulni, pihenni vágyóknak rövid hétvégére, akár 1-éjszakára is rendelkezésre áll.